RNDr. Vladimír Koníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2012 17:39:25

Tak nám schválili církevní restituce, paní Müllerová…

 Tak nám schválili církevní restituce, paní Müllerová…

Vládní poslanci schválili dar církvi v celkové výši 134 miliard. Přitom ani jeden z poslanců neví, za co budeme my všichni platit 59 miliard náhrad.

Paní ministryně Hanáková sice ve Sněmovně prohlásila, že nemá seznam pozemků, které mají být vydávány, má prý však seznam pozemků, které jsou nyní podle zákona o půdě blokovány. O seznam jsem požádal, stejně jako později petiční výbor, když projednával petici proti církevním restitucím. Dosud jsem žádný nedostal. Petičnímu výboru paní ministryně přiznala, že žádný takový seznam nemá. Takže nám paní ministryně lhala a ani se nezačervenala. A nikomu ze 102 poslanců, kteří pro zákon hlasovali, to nevadí.

Rozsah vydávaného majetku jde daleko za únor 1948. Vláda vydává církvím i majetek, který ani podle Kodexu kanonického práva nebyl v rozhodném období majetkem církevním, ale majetkem soukromým. A náhradám pro ostatní církve není možno říci nijak jinak, než úplatek. Úplatek za podporu tohoto obrovského majetkového přesunu.

Církve dostanou pozemky a peníze, vláda Petra Nečase „klid na práci“, ale otázkou je, zda se kdy vůbec dozvíme, co dostanou nezařazení poslanci za podporu této facky národu.

Vladimír Koníček, poslanec Parlamentu ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama