RNDr. Vladimír Koníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2013 18:48:29

Proč ministerstvo financí nic nečiní?

Proč ministerstvo financí nic nečiní?

Vyjádření Vladimíra Koníčka, poslance PČR, k závěrům kontroly NKÚ, která odhalila nedostatky při správě odvodů za porušení rozpočtové kázně.

NKÚ provedl po třech letech kontrolu plnění opatření k odstranění nedostatků zjištěných při správě odvodů za porušení rozpočtové kázně. Bohužel, ministerstvo financí nic z toho, co mu bylo v roce 2011 uloženo Kontrolním výborem Poslanecké sněmovny PČR, nesplnilo. Generální finanční ředitelství sice některé návrhy ministerstvu financí předložilo, to je bohužel ale do příslušných právních předpisů nezapracovalo. Stále chybí návrh na zefektivnění celého systému správy odvodů za porušení rozpočtové kázně, ministerstvo nezrušilo duplicitní procesní úkony, nevyřešilo tzv. bagatelní porušení rozpočtové kázně. Kontrolní výbor nově zvolené Sněmovny se bude určitě kontrolním závěrem NKÚ č. 13/15 zabývat a po ministerstvu financí požadovat vysvětlení jeho nečinnosti v této oblasti.

RNDr. Vladimír Koníček, poslanec Parlamentu ČR (KSČM)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama