RNDr. Vladimír Koníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2009 21:26:12

S prací ministerstva financí nejsme spokojeni

S prací ministerstva financí nejsme spokojeni

Minulý týden kontrolní výbor Poslanecké sněmovny projednával postup realizace projektu Státní pokladna. Můžete přiblížit, jak vypadá aktuální stav?

<div class="itmList"> <p><strong>Minulý týden kontrolní výbor Poslanecké sněmovny projednával postup realizace projektu Státní pokladna. Můžete přiblížit, jak vypadá aktuální stav?</strong></p> <p><br />Postup projektu je nyní zmražen, protože ministerstvo financí čeká na výrok Úřadu pro hospodářskou soutěž ve věci soutěžního dialogu na první část projektu - Informační rozpočtový systém. Jeden z účastníků soutěžního dialogu podal stížnost proti průběhu soutěže a UOHS musí nyní rozhodnout,zda bylo vše v souladu se zákonem o veřejných zakázkách.</p> <p><br /><strong>*A co zjistil sněmovní kontrolní výbor?</strong></p> <p><strong></strong><br />Náš výbor se projektem zabýval už na třetíni jednání a pokaždé nás zástupci ministerstva financí dokážou překvapit. Například jsme zjistili,že hodnocení soutěžního dialogu neodpovídá závěrečné zprávě o této soutěži.</p> <p><br /><strong>*Můžete být konkrétnější?</strong></p> <p><br />Hodnotící tým měl jedenáct členů a v závěrečné zprávě je napsáno,že hodnotili všichni. Bohužel je k dispozici jen šest protokolů, z toho jeden nepodepsaný a jeden od nečlena týmu. Když vysvětloval pan Nevšímal, vedoucí projektu, tyto nesrovnalosti na výboru, mluvil o přenosu hodnotitelských kompetencí na jiné členy výboru a zamotával se do svých odpovědí tak, že některým členům výboru z toho naskakovala husí kůže. Také nevysvětlil, proč někteří odevzdávali svá hodnocení ještě předtím, než vůbec vyslechli předkladatele nabídek s jejich prezentacemi, protože jsme zjistili, že protokoly byly odevzdány ještě před uzavřením soutěžního dialogu. V členech výboru to vyvolávalo dojem, že řešení bylo vybráno ještě před ukončením soutěže.</p> <p><br /><strong>*Jaký bude další postup výboru v dané záležitosti?</strong></p> <p><br />Jako předseda jsem byl pověřen výborem, abych o zjištěných skutečnostech informoval předsedu ÚOHS. Těch nedostatků v průběhu soutěže bylo totiž víc a vedoucí projektu nám je vůbec nebyl schopen vysvětlit s odůvodněním, že on je na ministerstvu až od září, a co se dělo předtím, o tom nic neví. Například, proč se měnilo vyhlášení zakázky na centrální adrese, proč se měnila hodnotící kritéria v průběhu soutěže, jakým způsobem byla vypočítána výsledná hodnotící tabulka. Těch otázek, na které pan Nevšímal odpovídal: Nevím nebo neumím odpovědět, byla většina.</p> <p><br /><strong>*Takže s prací ministerstva financí na této soutěži nejste spokojeni?</strong></p> <p><br />Nejsme, protože způsob, jakým byla vedena tato zakázka, by si nedovolila ani malinká obec u nejmenší veřejné zakázky, a tady se soutěží o zakázku nyní ve stovkách milionů korun, avšak s výhledem na miliardy, protože vítěz má určitě šanci uspět u dalších částí projektu Státní pokladna.</p> <p><br /><strong>*Jaký očekáváte další průběh?</strong></p> <p><br />Nyní musíme všichni počkat na výrok ÚOHS a poté se jím řídit. Předjímat rozhodnutí úřadu bych v této chvíli nechtěl.<br /><br /></p></div><span class="Author">autor: Vladimír KONÍČEK</span>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama