RSDr. Alexander Černý

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.07.2016 5:32:00

Kraj, jenž nabízí spokojený život

Kraj, jenž nabízí spokojený život

Olomoucký kraj je oblastí, ve které se lidem relativně dobře žije.

Je třeba však pokračovat ve smysluplné politice všestranného rozvoje našich měst a obcí s cílem nadále zlepšovat podmínky našeho života, a proto jedním z bodů volebního  programu je hospodárně nakládat s majetkem kraje, sestavovat vyrovnaný rozpočet, a především účelně a průhledně vynakládat finanční prostředky, a to jak kraje, tak i státu a z dostupných dotačních titulů. Přestože se nezaměstnanost snižuje, je třeba vyvíjet snahu o rozšiřování pracovních příležitostí.

V žádném případě nebudeme podporovat privatizaci zdravotnických a sociálních zařízení. Zdravotní péče musí být dostupná všem. Zasadíme se o rozšíření služeb zdravotnické záchranné služby a budeme prosazovat obnovení pohotovostních služeb ve zdravotnictví pro děti i dospělé a také u stomatologické pohotovostní lékařské služby všude tam, kde byla neuváženě zrušena. I nadále se budeme snažit o zvýšení kapacit domovů pro seniory. Budeme podporovat růst počtu lůžek následné péče a sociálních lůžek v lůžkových zařízeních kraje a případně rozvoj těchto zařízení. V našem kraji má neodmyslitelný význam železniční doprava. Ta je páteřní dopravou pro zajištění dopravní obslužnosti, proto nedopustíme rušení tratí a omezování železničních zastávek.

V rámci rozvoje našeho kraje budeme prosazovat další modernizaci škol a školských zařízení. Zásadně odmítáme zavádění školného na všech stupních škol. Dostupnost ke vzdělání nesmí být v žádném případě závislá na sociálním postavení rodiny. Jednou z dalších oblastí, která je hodna naší pozornosti, je rozvoj učňovského školství, kde často v minulosti docházelo k jeho neuváženému rušení, neboť jen tak dosáhneme rozvoje hospodářských aktivit v kraji. Jedním z neopominutelných bodů volebního programu je podpora využití volného času dětí a mládeže, protože právě tím můžeme snížit procento mládeže závislé na návykových látkách. Budeme i nadále podporovat rozvoj integrovaného záchranného systému a jeho postupnou modernizaci. Daly by se vyjmenovat ještě desítky dalších věcí, které si zaslouží pozornost. Olomoucký kraj má bohatou historii a tradice. Cestovní ruch se u nás velmi dynamicky rozvíjí a dává nám možnosti široké propagace jak v České republice, tak zahraničí. Mezi nové segmenty podpory cestovního ruchu bezesporu patří i agroturistika, kongresová turistika či zážitková turistika. Přejeme si, aby náš kraj byl příjemným domovem pro nás všechny a zaručil nám spokojený život i v dalších letech.

Alexander Černý, poslanec Parlamentu ČR za KSČM a vedoucí kandidát pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama