Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2020 10:03:00

Korespondenční hlasování zpochybňuje výsledek voleb v USA!

Korespondenční hlasování zpochybňuje výsledek voleb v USA!

V letošních prezidentských volbách ve Spojených státech amerických se v plné nahotě naplnila hrozba z korespondenčního hlasování, které rozkládá demokracii.

V prezidentských volbách v USA, ať už dopadnou jakkoli, se náramně ukazuje hrozba korespondenčního hlasování, které může vést k podvodům a manipulacím. Do té doby než se začaly sčítat korespondenční hlasy, vedl v některých státech s přehledem Donald Trump, takže je velkou záhadou, proč má při sčítání korespondenčních hlasů takovou převahu Joe Biden. Je proto nasnadě, že jakýkoli výsledek takového hlasování je lehce zpochybnitelný.

Ve hře o prezidentský post, který má značný vliv na celosvětovou politiku, byli největšími favority dva kandidáti. Za republikány to byl současný prezident USA Donald Trump a druhým kandidátem za demokraty Joe Biden. Nezakrýváme, že je pro hnutí SPD lepší alternativou Donald Trump, a i když jsme k jeho některým politickým rozhodnutím měli výhrady, ve většině případů jsme souhlasili s jeho politickými rozhodnutími. Plně podporujeme jeho kritický postoj k nelegální migraci a kladně hodnotíme prosazování konzervativních a vlasteneckých hodnot. Hnutí SPD naopak nesouhlasí s proglobalistickou politikou prezentovanou demokratem Joem Bidenem, která vede k zásadnímu ohrožení svobody, demokracie i míru ve světě. Globalisté usilují o nastavení globálního světového řádu, do kterého mimo jiné spadá podpora migrace a diktatura menšin.

Oficiální volební den byl stanoven na 3. listopadu, ale svůj hlas už předčasně odevzdalo nebo zaslalo poštou rekordních více než 100 milionů Američanů, což svědčí o tom, že o letošní volbu hlavy státu byl velký zájem. V USA je platný jiný volební systém, než na který jsme zvyklí. Volit mohou američtí občané starší 18 let, až na některé výjimky. Ačkoliv dříve platila věková hranice 21 let, roku 1971 bylo pravidlo zrušeno. Aby mohli američtí voliči hlasovat u volební komise, musí nejprve vyplnit registrační formulář na příslušném místě, po internetu nebo na úřadě, výjimku tvoří pouze Severní Dakota. Občané rovněž musí splňovat podmínky bydliště ve státě, ve kterém hlasují. Ty se však mohou v různých částech USA lišit. Volič může o platnou registraci přijít v případě uvěznění nebo přestěhování a znovu se musí zaregistrovat, pokud se dvakrát po sobě neúčastní federálních voleb.

Prezident USA není volen přímo občany, ale kolegiem volitelů. To tvoří zástupci jednotlivých federálních států USA, kteří jsou do svých pozic voleni občany většinovým systémem. Americká hlava státu je tak volena nepřímo a dvoustupňově. Sbor volitelů je ústavně vytvořený orgán, který po odhlasování voličů následně oficiálně zvolí prezidenta. Tvoří ho celkem 538 členů, a pokud chce kandidát uspět, musí získat hlasy 270 z nich. Sbor volitelů stanovuje také zastoupení poslanců v americké Sněmovně reprezentantů a Senátu. Sbor volitelů se má sejít 14. prosince tohoto roku, kdy zvolí budoucí hlavu Spojených států, což ještě následně oficiálně stvrdí Kongres. K tomu by podle plánu mělo dojít 5. ledna 2021. Inaugurace nového prezidenta se uskuteční 20. ledna 2021.

Hnutí SPD na celém průběhu voleb kritizuje korespondenční hlasování, které může vést k podvodům a manipulacím, což rozhodně odmítáme. Tyto volby amerického prezidenta nám dávají za pravdu. Prezident Donald Trump před volbami varoval na možné zneužití korespondenčního hlasování globalisty, které ho využijí jako nástroj, pomocí kterého ovládnou volby. Hnutí SPD má v nedávné paměti, že i v rakouských prezidentských volbách došlo při korespondenčním hlasování poštou k manipulacím a volby se musely opakovat. Pro nás je to dosti silný argument, že korespondenční hlasování nebudeme nikdy podporovat.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama