Richard Dolejš

  • JAB
  • Zdice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2012 19:03:11

Z výroční zprávy BIS vyplývají závažné poznatky o korupci v justici

Z výroční zprávy BIS vyplývají závažné poznatky o korupci v justici

Stálá komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby si v souladu se zákonem o BIS vyžádala začátkem července tajnou výroční zprávu o činnosti BIS, kterou má k dispozici vláda.

Komise doposud tento dokument od ředitele BIS neobdržela. Až bude materiál k dispozici a členové komise dostanou časový prostor k jeho prostudování, tak komise zprávu projedná a zaujme k ní stanovisko. Komise se bude zprávou zabývat zřejmě v průběhu září.

Již z veřejné části vyplývají závažné poznatky. To se týká nejen stavu justice. Jako předseda komise se budu zajímat o to, jak se závěry BIS příslušní adresáti včetně ministrů nakládali a jaké závěry učinili a to i směrem k orgánům činným v trestním řízení. Bohužel předseda vlády odmítá komisi sdělovat podrobné informace, týkající se přehledu a anotací ke konkrétním zpravodajským závěrům a zprávám průběžně předávaným členům vlády a dalším adresátům. Tudíž vláda je v tuto chvíli téměř nekontrolovatelná. V tomto ohledu je tedy kontrola BIS a vlády značně limitována a formalizována. Proto je nutné parlamentní kontrolu posílit.

Richard Dolejš, poslanec PČR, předseda Stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti BIS
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama