Roman Roun

Odpůrce NATO, demagogie, mediálních lží
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2020 15:06:55

Varuji!

Varuji!

Pouhé dva týdny stačily k tomu, aby se podařilo racionální myšlení jednoho malého národa diametrálně otočit a potlačit zbystření smyslů pro realitu.

Netvrdím, že neexistuje více či méně velká skupina lidí, kteří přemýšlejí o tom, proč je kolem epidemie koronaviru tolik mediálního humbuku, proč se už druhý týden stavu nouze začalo hovořit o hospodářské krizi, proč se napříč Evropou rozcházejí názory odborníků.Od počátku této podivnosti sleduji ekonomicko-politická dění v Evropě i ve světě a postupně docházím k přesvědčení, že je na mediálně tlačené definici koronavirové epidemie něco shnilého.Není teď vůbec podstatné, jestli je koronavir uměle vyrobený v laboratoři, jak mnozí tvrdí, či »pouze« dochází k postupnému ekonomickému zneužívání vrůstající pandemie. Faktem zůstává, že stačilo 21 dní k oslabení české koruny, historickému poklesu indexu PX na pražské burze či poklesu světové ceny ropy na polovinu (nutno dodat, že zde má nemalý podíl i cenová válka mezi Saúdskou Arábií a Ruskem). V médiích se velmi opatrně začínají objevovat informace o nezvratné ekonomické vazbě České republiky na Německu a neschopnosti oživit potravinovou nezávislost.Proto se přikláním k názorům řady evropských levicových politiků a varuji před snahou ekonomických elit o mohutnou koncentraci kapitálu, která povede k postupné likvidaci (absorpci) středních a malých firem.Varuji před tvrzením, že je potřeba primárně podporovat německé a nadnárodní společnosti. Varuji před snahou o postupné změny ekonomických systémů vedoucí k úplnému zrušení hotovostních plateb.Varuji před zneužíváním »zájmů společnosti« vedoucímu k zavedení kontroly pohybu občanů a sledováním stop mobilních telefonů, platebních karet či monitoringu aktivit na internetu.Varuji před posílením politického vlivu oligarchů a světových elit.Varuji před jakýmkoliv dalším zneužíváním strachu lidí ve snaze snížit jejich občanská práva v zájmu »zdraví společnosti«.Jsem si vědom toho, že některé »české jevy« nejsou snahou o ovládnutí ekonomiky, ale pouze neschopností vytvořit spravedlivé prostředí pro všechny podnikatelské subjekty. Přesto považuji za nutné, aby se práce všech levicových stran, hnutí a odborových organizací zaměřila na přísné sledování vývoje v následujícím období a zabránila nezvratným politicko-ekonomickým změnám.Ono totiž není zase až tak složité vytvořit či zneužít situace, která způsobí dostatečně velkou paniku a vyvolá zájem veřejnosti o její řešení. Poté stačí nabídnout »zaručeně správný postup«. Občané tak získají pocit bezpečí a nejbohatší elity posílí svůj vliv.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama