ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2010 12:25:00

Horská služba dostane letos 110 milionů Kč

Horská služba dostane letos 110 milionů Kč

Členové Horské služby provedli v letošní zimní sezóně celkem 6 268 zásahů.

Ministerstvo pro místní rozvoj se proto rozhodlo nesnížit její letošní rozpočet. Dotace na Horskou službu ČR činí pro tento rok 110 milionů korun. „Na nutnou renovaci a obměnu majetku dostane Horská služba navíc dvacet milionů korun a dalších deset milionů má z odpisů majetku. Za tyto peníze postaví například novou stanici v Černém Dole, nakoupí nové terénní vozy, čtyřkolky a skútry," uvedl ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška.

V letošním roce byla v lyžařských střediscích nově zavedena bezpečnostní pravidla, tzv. 10 FIS pravidel pro chování na sjezdových tratích. Statistiky horské služby zaznamenaly díky těmto pravidlům zvýšení zodpovědnosti návštěvníků českých hor.

„Zaznamenáváme snížení počtu zraněných a lepší kázeň turistů na horách. K tomu přispělo i 10 FIS pravidel pro chování na sjezdových tratích, jehož zveřejnění jsme tentokrát věnovali zvýšenou pozornost," uvedl náčelník HS CR Jiří Brožek.

Horská služba připravila nově také i pravidla pro letní sezonu - Desatero zásad bezpečného chování při pohybu v horském terénu. Příznivci náročnějších horských túr budou letos moci využít i služeb horských průvodců.

Horská služba oficiálně funguje již 75 let a její úroveň v oblasti technického vybavení i fyzické zdatnosti jejích členů je srovnatelná se zahraničními organizacemi tohoto typu. Členové Horské služby ČR zaznamenávají i úspěchy v mezinárodních závodech. Ministerstvo pro místní rozvoj zastřešuje provoz horské služby od rozhodnutí vlády z roku 2004, a to v rámci podpory a rozvoje cestovního ruchu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama