ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2010 10:27:00

Rozumný udržitelný rozvoj je otázkou aktivního přístupu

Rozumný udržitelný rozvoj je otázkou aktivního přístupu

Ministr Vondruška podpořil na konferenci GOING GREEN 2010 udržitelný rozvoj ČR.

Ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška včera na konferenci Going Green 2010 podpořil aktivní udržitelný rozvoj a naznačil důležitost územního plánování a možnosti vyžití fondů EU.

Ve svém příspěvku nazvaném „Ekonomický, ekologický a efektivní rozvoj pro všechny" vyzdvihl důležitost udržitelného rozvoje. Ministerstvo pro místní rozvoj se enviromentálními otázkami zabývá především v oblasti územního plánování, bytové politiky a v oblasti čerpání peněz z evropských fondů.

„Rozumný udržitelný rozvoj je otázkou aktivního přístupu k této otázce. Naše ministerstvo se proto snaží v této oblasti maximálně přispět například efektivní podporou bytové výstavby nebo šetrným územním plánováním," uvedl ministr Vondruška.   

Cílem ministerstva v oblasti územního plánování je právě hospodárné využívání zastavěných území a ochrana nezastavěných ploch. Prostřednictvím Státního fondu rozvoje bydlení a programu Nový Panel podporuje ministerstvo rekonstrukce a zateplování bytových domů.

GOING GREEN je konference, na které si politici, vědci i zástupci soukromého sektoru vyměňují názory ohledně tzv. „zelených témat". Konference pokračuje zítra, závěrečná diskuse by měla probíhat od 16:00 hodin.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama