ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.02.2013 9:01:02 - kathe

K zániku mandátu poslance je třeba změna ústavy

Děkuji za odpověď, mohu se jen zeptat, kdy bude rozhodnuto i o dalších změnách? Proč se zákon neschválil kompletně jako celek a nyní se bude vše prodlužovat požadavky jednotlivých stran a myslíte si, že se na nich shodnete? Aspoň v případě platu odsouzených a ztráta mandátu? A co pak senát, když to znovu zablokuje? A ještě jeden dotaz, na který jste předtím neodpověděl. Má nyní např. Rath možnost ovlivnit zákonodárnou činnost jako poslanec, i když je ve vazbě? On přeci ještě není odsouzen.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.02.2013 15:50:56 - Rudolf Chlad
Zdravím a děkuji za dotazy. Pokud se týká platů pravomocně odsouzených, je na sněmovně, jak rozhodne a tento zákon může platit ještě v tomto volebním období. K zániku mandátu poslance je třeba změna ústavy, což je daleko delší legislativní proces a tento návrh o mandátu dnes předložila paní předsedkyně sněmovny M. Němcová , ten nemůže vejít v platnost v tomto období, nejdříve je to možné v příštím, proto návrhy odděleně. Pokud se týká pana Ratha, z vazby zasílá návrhy a sněmovna se jimi zabývá, snad postačuje má odpověď, hezký víkend.

Rudolf Chlad
poslanec PSP ČR