Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2022 17:36:00

Elektronická evidence tržeb – opět probíhají parlamentní tanečky

Elektronická evidence tržeb – opět probíhají parlamentní tanečky

K tomu, abych napsal tento článek, mne „donutil“ Petr Kamberský, novinář Babišových Lidových novin svým sloupkem ze dne 12. října 2022. Než Vás s obsahem sloupku pana Kamberského seznámím, dovolte krátce připomenout historii bitvy o EET a její aktéry

Strana soukromníků České republiky se jako první postavila proti už v momentě přípravy zákona. Postupně se přidali Podnikatelské odbory a někteří pravicoví poslanci. To bylo v době přípravy na parlamentní volby 2017. Soukromníci se domluvili na společné kandidátce s ODS a měli zastoupení při přípravě společného volebního programu. Dohodli jsme se, že připravíme do společného programu 12 bodů týkajících se podnikání. Nelze zapomenout na reakci, když jsme našich 12 bodů předávali Zbyňku Stanjurovi, šéfovi programového týmu. Bodem č. 1 bylo zrušení EET. Po chvilce řekl, tento bod ve společném programu nemůže být, v ODS je na to názor 50 na 50. Řekli jsme mu, že tedy nemá cenu dále jednat a chtěli jsme odejít. Nakonec byl bod o zrušení EET zařazen, ODS se stala opoziční stranou a 4 roky měla zrušení EET jako jeden z hlavních opozičních bodů! A celé ty

4 roky ODS neřekla, že je to bod Strany soukromníků České republiky. Za Soukromníky se do parlamentu na společné kandidátce nikdo nedostal, i když Petru Bajerovi chybělo ke zvolení poslancem neuvěřitelných 21 hlasů!!!

Z podnikatelských organizací byla velkým zastáncem zavedení EET Havlíčkova Asociace malých a středních podnikatelů, Hospodářská komora ČR Vladimíra Dlouhého a Asociace hotelů a restaurací ČR vedená Václavem Stárkem. Havlíček si svou věrností vysloužil 2 ministerská křesla a místopředsedu vlády. Jediným cílem tohoto šmírovacího projektu bylo to, aby měli Babiš a spol. přehled o tom, kdo má jaké tržby, zisk a jestli by se nevyplatilo na někoho zakleknout. A šmírovací náklady platil stát.

A teď něco myšlenkových perel pana Kamberského.

  • Hospody a restaurace mají za sebou i před sebou tvrdé časy. Napřed je EET donutila přiznávat příjmy a platit výplaty „ofiko“, tento šok hospody vzhledem k nebývalé konjuktuře v klidu ustály.

  • Následně udeřil covid, který leckoho zahubil a který kouše do gastronomie dodnes.

  • Další fackou byla jinak zcela správná reforma stravenek.

  • Poslední ranou je pak Putinova válka, která zdražila klíčový zdroj každé kuchyně, plyn a elektřinu.

  • A ačkoliv vláda Petra Fialy ruší EET a veřejně tak hlásá: příjmy není nutné přiznávat, jedna restaurace za druhou denně hlásí rozbitý terminál, karty nepřijímáme!!!

  • Ani tento návrat daňových podvodů obor nezachrání!!!

  • Přiznejme si, ve většině zemí světa není zvykem, aby si mohl takřka každý denně dopřávat restaurační služby. „Tyhle báječné časy právě končí i u nás“ říká Petr Kamberský.

Věřme, že ODS neuhne a EET bude zrušena. Pozastavit je málo. Babiš může vyhrát příští volby, třeba i předčasné, Petr Kamberský se stane ministrem a kabaret jediných spravedlivých začne znova.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama