Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2021 9:45:00

Kde to žijeme?

Kde to žijeme?

Komentář na facebookovém profilu k aktuální situaci na politické scéně

 Právě se zamýšlím nad tím, v jaké době žijeme, a musím poctivě přiznat, že jsem toto neočekával ani ve svých nejčernějších snech.

Kde jsou ty doby, kdy politici odstupovali kvůli svému titulu nebo padla vláda kvůli marginálním nebo vymyšleným důkazům. Dnešní doba připomíná jakýsi Matrix či Orwellův román 1984. Snad jen v kostce. Věčné lhaní, věčné změny rozhodnutí, shazování odpovědnosti, průšvihy a výměny ministrů v covidové době. Věčně živnostníci až na konci "potravního řetězce".

Aby toho nebylo málo, tak hezky hajá kauza Čapí hnízdo a my se dovídáme, že když dotace pro firmu Agrofert nezaplatí Evropská unie, tak ji zaplatí naši daňoví poplatníci A ať je to na sebevětší hloupost nebo absurditu, tak se tam sypou miliony. V době kdy se řeší 50,- Kč pro živnostníka, který nesmí podnikat a schodek rozpočtu ke konci dubna je 192 miliard Kč!! A navrch tady máme causu Faltýnkův diář a zejména Vrbětice. Představitelé vlády, ne opozice, řeknou, že existuje na základě předložených důkazů jen jedna verze a pak z tohoto stanoviska pomalu couvají. Projev prezidenta republiky k této události nechávám bez komentáře, pro koho pracuje je nad slunce jasnější. Do toho vystoupí ministryně spravedlnosti Benešová s tím, že existuje mnoho vyšetřovacích verzí!? A korunu všemu nasadí dnešní zpráva, že vicepremiér Hamáček měl jet vyměnit ututlání vrbětických událostí za milion dávek Sputniku V.

Nejsem naivní, abych na první dobrou všemu věřil, ale jak se říká na každém šprochu pravdy trochu. Zbývá tedy otázka, zda jako národ chceme v době těchto jasných a možná někdy trochu nejasných důkazů a událostí žít anebo to chceme volbami zásadně změnit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama