ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2023 22:21:00

Zelení schválili na sjezdu principy jednání o spolupráci

Zelení schválili na sjezdu principy jednání o spolupráci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k sjezdu Strany zelených

 Brněnský sjezd Strany zelených řešil strategii strany pro evropské a senátní volby v následujícím roce. “Chceme jednat o možné spolupráci zejména s Piráty a ČSSD, v úvahu připadá i samostatná kandidátka. Pro tu bychom chtěli získat zejména osobnosti z občanské společnosti,” uvedla spolupředsedkyně Magdalena Davis.

Zelení si na sjezdu schválili principy, podle kterých chtějí jednat o spolupráci. Vedle důrazu na prosazování zeleného programu a řešení dopadů energetické krize na občany se v nich objevuje i požadavek, aby v případě zvolení směřoval jejich zástupce do frakce Greens/EFA.

“Evropské volby jsou v Česku brány jako méně důležité, ale v současnosti čelí Evropa několika krizím, které můžeme řešit jen společně. Proto jsou ve skutečnosti velmi důležité. Velmi záleží na tom, kdo bude mít v Evropské unii silnější slovo a jakou spolupráci bude prosazovat. Pro nás tedy není otázka zda méně nebo více Evropy, ale zda budeme mít Evropu, která bude schopná řešit ekologické, sociální nebo bezpečnostní problémy,” uvedl spolupředseda Michal Berg.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama