Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2018 10:10:29

Šmejdům stáčející kilometry zvoní hrana

Šmejdům stáčející kilometry zvoní hrana

Před čtyřmi roky jsem slyšel od českých úřadů, že se stáčením kilometrů se nic nedá dělat. Dá. A už čtyři roky na tom společně pracujeme a první výsledky se začínají dostavovat.

a. nejdříve jsme spojili všechny subjekty - autobazary, dovozce aut, výrobce automobilů, pojišťovny, policii, Cebii, ministerstvo dopravy, vnitra a financí a posadili je k jednomu stolub. Našli jsme v EU řešení, které vymýtilo podvody se stáčením . tzv. Belgický carpass, který se rozšířil do Nizozemí a Slovenska c. Otevřeli jsme téma na půdě EU při slyšení v Evropském parlamentud. Za účasti médií jsme představili koncept Carpassů v Polskue. iniciovali jsme s kolegy zprávu z vlastní iniciativy EP, která vyzvala komisi k celoevropskému řešení podvodů se stáčením kilometrů.f. Česká republika přijala přísné pokuty za stáčení. Za půl milionu pokuty se už nikomu stáčení nevyplatí. Navíc auta neprojdou STK.
A co nás teď čeká:a. Evropská komise příští rok připravila pilotní projekt, kterým propojí databáze několika zemí, které ukáží řidičům, zda mají auto se stočenými kilometryb. nyní s kolegy s Pirátů připravuje návrh zákona, kde bychom udělali řešení typu Carpassů v České republice
Věci se dají měnit, ale musíte je vždy odpracovat. Ano, jsou to stovky hodin, ale pokud berete politiku jako službu, dokážete udělat v demokracii více, než si dokážete představit.
https://www.novinky.cz/domaci/485306-stoceny-tachometr-uz-na-stk-neprojde.html




Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama