Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2020 20:02:00

Evropská unie nám škodí, a proto musí skončit

Evropská unie nám škodí, a proto musí skončit

Komentář na facebookovém profilu k víceletému finančnímu rámci Evropské unie

 Náš europoslanec Ivan David ani v době koronavirové pandemie nezahálí a v pondělí se zúčastnil schůze koordinátorů Zemědělského výboru prostřednictvím dálkové komunikace. Ivan David především hovořil o nutnosti zkrácení dodavatelského řetězce, což znamená posilování soběstačnosti v zemědělských komoditách. To je důležité zvláště pro nás, když naše země není potravinově soběstačná. Též podpořil v době přicházející hospodářské krize aspoň odklad Zeleného údělu, který bude stát ekonomiku biliony eur a za současné situace může způsobit totální katastrofu. I v Evropském parlamentu se hnutí SPD snaží hájit zájmy naší země. Evropská unie nám škodí, a proto musí skončit!

Ve výboru je koordinátorem za vlasteneckou frakci Identita a demokracie, kde jsou například europoslanci od Marine Le Pen či Mattea Salviniho.

Snížení objemu přepravy pomůže podle něj navíc životnímu prostředí. David upozornil, že poslanec z Irska si stěžoval na nedostatek brambor a cukru. Irsko dováží brambory! Mezi navrženými opatřeními (která asi budou brzo schválena) je i možnost zvýšení dosavadního limitu Evropské unie, takže členské státy nově budou smět dotovat svoje domácí zemědělské podniky až do výše 100 000 euro na jeden podnik.

Sám Ivan David by navrhl clo ve výši dotací jako boj proti existujícímu dumpingu, ale to EU neumožňuje. Ostatní zemědělci v EU totiž dostávají jak z EU, tak ze svých států mnohem větší dotace a čeští zemědělci tomu mohou jen velmi těžko konkurovat.

Probíralo se i to, že velkou starost dělá bohatým zemím jarní sklizeň zeleniny již dnes ohrožená problémem s cestováním sezónních pracovníků. ČR produkuje jen čtvrtinu potřebné zeleniny, proto jí je a bude nedostatek.

Potravinová soběstačnost je minulostí, vzato v celkovém finančním vyjádření jsme soběstační asi z 65 %, jestli vůbec. Brambor a ovoce dovážíme ročně kolem 25 %, zeleniny 65%…

Ivan David též navrhl zásadní přehodnocení „víceletého finančního rámce“ (dlouhodobý rozpočet, který by měl platit od roku 2021), který počítá s omezením podpory zemědělství a obrovským zvýšením podpory „zeleného údělu“ a imigrace a navrhl odklad Zeleného údělu boje proti CO2, který bude stát biliony eur.

MPO v předkládací zprávě materiálu pro vládu uvedlo, že veřejné výdaje související s plněním cíle v oblasti obnovitelných zdrojů do roku 2030 jsou odhadovány na 900 miliard korun včetně podpory stávajících zdrojů. EU chce vydat v příštích 10 letech minimálně 1 bilion eur!

Evropská komise dle dokumentu vlády Ochrana klimatu ČR předpokládá, že náklady dosažení uhlíkové neutrality v ČR budou až dvojnásobné ve srovnání se starými členskými státy EU a odhaduje je až na stovky miliard korun ročně po dobu minimálně 20 let. K tomu se v Bruselu zavázal premiér Babiš…

I v Evropském parlamentu se hnutí SPD snaží hájit zájmy naší země. Evropská unie nám škodí, a proto musí skončit!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama