Zdeněk Jirásek

  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2018 18:29:00

Proč?

Proč?

Je za námi další týden, který přinesl mnoho hektických událostí. Politici zcela odhodili zábrany a pustili se do boje o holý život.

V médiích se předhánějí v napadání jeden druhého a nucení vlastního názoru pro společnost co je dobré, co je špatné a co musíme udělat.

Ptám se proč?

Odpověď je zcela jednoduchá.

Když nemám co, pořádného nabídnou, když programy jsou zastaralé a lidem nic nepřináší, tak si zvolím hlasitý křik a napadání druhých lidí. Hned je za co bojovat. Okamžitě se politik dostane v hlavní vysílací čas do televize a na hlavní stránky novin. A o to přeci jde. Být viděn a slyšen.

Nenávist, skandály a vyhrožování to u lidí a hlavně médií zabere. Zase mají o čem vysílat, zase se zvedne sledovanost a zase se mají lidé o čem bavit.

Nevadí, že lžou a říkají polopravdy. Zítra už se nikdo nebude ptát, zda to co říkali, byla pravda, či nikoliv. A omluvit se někomu, to se nenosí.

Je jednoduché hodit květiny do koše, když dojdou argumenty a není chuť naslouchat druhému a diskutovat s ním.

To přece ale není demokracie. To je pozvolný přechod k diktatuře. Druhý musí chtít to co já a když nechce, tak je nepřítel a musí se umlčet a to za každou cenu.

Jak smutné a trapné.

Pojďme se vrátit ke kořenům demokracie. Naslouchejme jeden druhému. Přemýšlejme o tom, co říká a proč to říká. I když s ním nesouhlasíme, nechme ho vyslovit jeho názor a v klidu s ním diskutujme a hledejme společnou cestu.

Vždyť život je tak krátký.

Život na zemi by mohl být krásný a v pohodě. Pojďme pro to něco společně udělat.

Co? Přemýšlejme o tom a diskutujme s ostatními lidmi.

Zdeněk Jirásek, SPOZ Praha

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama