Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.12.2019 23:26:00

Navýšení za vícepráce způsobila liknavost a chyby v projektové dokumentaci

Navýšení za vícepráce způsobila liknavost a chyby v projektové dokumentaci

Podnikatelský inkubátor by měl být dokončen v říjnu příštího roku, výstavba přinese navýšení nákladů.

Od října loňského roku vyrůstá v blízkosti sídla krajského úřadu objekt budoucího Podnikatelského inkubátoru. Nedostatky v původním projektu a vícepráce s sebou přináší navýšení celkové částky investované na dokončení celého objektu. Závazek se z původní částky 345 083 000 korun zvýší na 394 503 500 korun.

Stavba je nyní v několikaměsíčním skluzu. Oproti původnímu plánu bude dokončena v říjnu příštího roku.

„Původní projekt dodala brněnská firma Statika – Dynamika, která na jaře odstoupila od smlouvy. Navýšení o bezmála 30 milionů korun za vícepráce způsobila jednoznačně její liknavost a chyby v projektové dokumentaci,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Kromě jiného se zvýší i cena vybavení, a to z původní částky 2 271 000 korun na 15 428 000 korun. „Cílem je zatraktivnit kancelářské prostory, prodloužit jejich životnost a splnit moderní požadavky a standardy inkubátorů,“ dodal Jan Sviták, náměstek pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek. Původní projekt počítal pouze se základním vybavením prostor.

Současný rozpočet projektu Podnikatelského inkubátoru:


„Na stavbu přispěje zhruba 50 milionů korun Evropská unie,“ dodala Radka Loučková Kotasová, členka rady kraje pro resort hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Podnikatelský inkubátor vzniká v bývalé dílenské budově, kterou v roce 2014 koupil Liberecký kraj od Výzkumného ústavu textilních strojů za 125 milionů korun spolu s bývalou administrativní budovou a okolními pozemky. Tu za 97 milionů korun proměnil na Evropský dům. Loni začaly práce na budově dílen. Jedno patro v ní má v současné době dlouhodobě pronajaté firma Huntsman, která i přes probíhající rekonstrukci dál vyrábí.

Mimo Podnikatelského inkubátoru se do budovy přesune také jídelna krajského úřadu, která kapacitně nestačí. Bude zde i archiv úřadu. Kancelářské a dílenské prostory budoucího Podnikatelského inkubátoru budou mít 3700 m2.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama