RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2019 7:32:00

Naše (neslavná) pomoc Unii

Naše (neslavná) pomoc Unii

Komentář na facebookovém profilu k počtu jednání Evropského parlamentu o využití EU fondů, které vyvolal konflikt zájmů

 Dvě před Vánocemi, třetí asi po. Mluvím o počtu jednání Evropského parlamentu o "využití" EU fondů, které "vyvolal" konflikt zájmu našeho premiéra. A mnoho dalších proběhlo dříve...

Je fér říct, že problémy se zneužitím evropských peněz, či korupcí, nejsou (bohužel) velkou novinkou, ale, jak zmínil šéf EPP frakce Weber, případ premiéra Babiše v tomto "otevřel novou dimenzi".

Právě teď probíhá jedna z těchto diskusí (na plénu, na obecné téma "konfliktu zájmu a korupce při užívání EU fondů"), doufám, že na konci ní bude podstatně větší důraz komise i na konflikt zájmu a nulová tolerance "podivnému využívání unijních miliard" (o které mluví již dnes Komise, ale která není dnes tak úplně realitou).

Toto není česká diskuse, se závěry auditů se musí vyrovnat naše vláda a chránit zájmy občanů, a ne jedné velké firmy (pokud by byly v konfliktu), ale je to diskuse pro budoucnost Unie velmi důležitá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama