RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.12.2019 8:36:00

Přesně takto se to nemá dělat

Přesně takto se to nemá dělat

Komentář na facebookovém profilu k podpoře elektromobility

 Již jsem občas psal, že jistá míra podpory "čisté mobility" se nejen nepříčí ekonomickým pravidlům, ale naopak se jim blíží. Ale chápu, že ne každý to vidí tak, a se smutkem vidím, jak stále víc lidí se dívá s jistým nepřátelstvím na ty, co si "čistá auta" kupují (neb jsou "divní" a bohatí). A ještě méně rádi vidí, když by jim to měly "naše peníze" usnadnit, i když prospěch z méně smrdících aut mají vlastně všichni.

Slovensko přesně ukázalo, že i něco docela smyslu plného (podpora této technologie) lze dělat zcela nesmysluplně. Omezené, zato velmi velkorysé programy, které jsou vzhledem k účelů (pár set aut) nesmyslně drahé. A když se vyčerpají za pár minut pro pár rychlých zájemců, jsou cestou jak toto zdiskreditovat.

Mnohem menší, ale stabilní podpora, třeba fiskálně neutrální (z vyšších třeba silničních daní na vysoce emisní firemní auta), dává mnohem větší smysl a je fascinující, že autoři těchto "genialit" to nevidí...

P.S.: někde jsem viděl, že "náš program" je sice složitější, ale více velkorysý. To by bylo vskutku absurdní, nemyslíte?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama