JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.12.2019 20:35:32

Absolutní selhání ministra Petříčka

 Absolutní selhání ministra Petříčka

Aliance národních sil ve čtvrtek (19. 12. 2019) vydala veřejnou žádost na vládu ČR, po které chce objasnit, proč ČR nehlasovala v OSN pro rezoluci o Boji proti oslavování nacismu.

Nejen já mám zásadní otázku, proč se ČR zdržela hlasování k této rezoluci Valného shromáždění OSN? 60 zemí bylo spoluautory tohoto návrhu. Dokument nese celý název „Boj proti oslavování nacismu, neonacismu a jiných forem, které přispívají k eskalaci moderních forem rasismu, rasové diskriminace, xenofobie a související netolerance.“ Usnesení VS OSN doporučuje, aby země zabránily přezkoumání výsledků druhé světové války a odmítnutí zločinů proti lidskosti a válečných zločinů, které byly spáchány během druhé světové války. Stejně jako aliance odsuzuji ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka za to, že se ČR nezapojila do boje proti oslavování nacismu a při hlasování se zdržela. Proč, pane ministře? Pokud si vzpomínám, byli to v minulosti obyvatelé této země, kteří měli být podle nacistických plánů vyhlazeni. Navíc v naší společnosti je v posledních letech evidentní nárůst fašistických tendencí, které v řadě případů zůstávají nepotrestány. A někteří lidé záměrně neonacismus podporují a oslavují např. tu Benderovce, tu Vlasovce. Považuji to za mezinárodní ostudu a absolutní selhání šéfa české diplomacie, který by měl neprodleně rezignovat nebo by měl být okamžitě odvolán.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama