RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2020 16:32:00

Všichni za jednoho...

Všichni za jednoho...

Komentář na facebookovém profilu k evropským dotacím pro firmy premiéra Babiše

Kreativita našich úřadů ve snaze "vyřešit" zachování penězovodu našich evropských peněz (viz nedávný post) pro pana premiéra nezná mezí.

Zmíněnou, zcela nelogickou právní úpravu, která nechává vlastnictví firmy skupiny Agrofertu po převodu do svěřeneckého fondu někde "ve vzduchoprázdnu", bez ohledu na to, že jejich zisky posílené dotacemi směřují bezpečne k panu premiérovi, vymyslelo zřejmě ministerstvo financí (nebo právníci holdingu?).

Tento konstrukt zkusili jiní úředníci použít jako reakci na zjištění Komise v auditu - dle české strany firmy "vlastní nikdo". Komise to logicky odmítla, a část dotací tak panu Babišovi zachránil jeho dočasný vyhazov z vlády... (Najdete na Seznam zprávy). Jako "bonus" Komise zpochybnila dokonce i vznik premiérových fondů...

Stále obtížněij chápu, že toto vše "stojí panu Babišovi za to". Možností má totiž víc. Z politiky a funkce odejít přece nemusí a nikdo ho k tomu nenutí. Stačí jen, když svou firmu skutečně prodá, nebo jeho firmy nebudou pobírat dotace (i když vzhledem k jiným formám přisátí jeho firem na stát by druhé z řešení bylo poněkud polovičaté). On i jeho vláda by měli víc času na práci a naše země by neměla z ostudy kabát.

PS: Bylo by zcela neřijatelné, pokud za soukromé zájmy premiéra a jeho majetku bojovali jeho ministři a jim podřízení úředníci. Což je hypotéza, která se neodmítá snadno.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama