Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2020 15:21:00

Valorizace by měla být u všech důchodců stejná

Valorizace by měla být u všech důchodců stejná

Komentář na facebookovém profilu k zvyšování důchodů

 Vláda neplní sliby a důchodcům s nejmenšími důchody přidala nejméně! Důchodová reforma, zrušení superhrubé mzdy, zálohované výživné – to všechno koaliční vláda ANO, ČSSD a KSČM slíbily v programovém prohlášení vlády - nic z toho ale zatím není v legislativním procesu. Přitom vláda se chlubí, že od nového roku se plošně zvedají důchody průměrně o 900 korun. Někteří si ale měsíčně přilepší jen o 400 korun. Na 900 korun totiž dosáhnou jen ti, kteří pobírají důchod vyšší, než kolik činí průměrná penze, tedy zhruba 14 tisíc korun. A ani těch 900 korun není pravda, jelikož 700 korun je zákonná varorizace, kterou musí udělat jakákoliv vláda, i kdyby byla premiérem cvičená opička. Takže vláda reálně svým rozhodnutím přidala v průměru pouze necelých 200 Kč...

Navíc, vláda odmítá podpořit zákon z pera SPD na úzakonění minimálního důstojného důchodu ve výši hranice chudoby (cca 14 tis. korun čistého). A od této zásluhově a samozřejmě za podmínky odpracovaných let. Tisíce českých seniorů totiž nemají penzi ani ve výši 5 000 korun. Ten, kdo měsíčně pobírá nejnižší důchod, tedy 4 040 korun, si na základě rozhodnutí vlády přilepší pouze o 400 korun. To je šílené a SPD to chce změnit.

Hnutí SPD dlouhodobě také prosazuje, aby se důchody zvyšovaly všem o stejnou částku, protože elektřina, potraviny a služby se také zvyšují pro všechny stejně. Tak jak to prosazuje vláda, dostanou nejvíce přidáno ti, kteří pobírají nejvyšší důchod, ale ti, kdo mají nejmenší důchody, dostanou přidáno paradoxně nejméně. To je pro SPD nepřijatelné! Zásluhovost u základní výměry samozřejmě ano, ale co se týče valorizace, ta by přece měla být u všech důchodců stejná, jelikož se všem zdražuje stejně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama