RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.01.2020 19:28:00

To nikoho nezajímá...

To nikoho nezajímá...

Komentář na facebookovém profilu k výši škod, způsobených brexitem

 ...že odhady ztrát "Brexitu" dělají víc než platby do rozpočtu EU za desítky let...

Samozřejmě, že výpočty, ač míněny objektivně, jsou vždy spekulativní. Snaží se totiž odhadnout, jak by se ekonomika chovala v jiném scénáři - a oba holt prožít nejde - ale logiku této úvaze upřít nelze.

"Škody" ale budou pokračovat, neb premiér UK jednoznačně směřuje k spíše volnému ekonomickému vztahu s Unií. A zřejmě jen on věří, že ztrátu obchodu nahradí jeho růstem se zeměmi vzdálenými tisíce kilometrů...

Kvůli tomu se dnes tým unijního vyjednavače pana Barniera soustředí na přípravu pro jednání o "malých smlouvách", a nikoliv o "partnerství", jaké EU dojednala s Jižní Koreou, Kanadou či Japonskem.

Neříkám, že za těch podmínek nedává Brexit smysl. Pro toho, kdo cení jisté (místy fiktivní) posílení suverenity za zisk, přesahující jasné ekonomické ztráty, je to stále dobrý deal. Ale obávám se, že spoustu lidí pro něj hlasovalo na základě vylhaného slibu: "ANO, bude líp".

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama