Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2020 2:20:24

Hřib si nepřeje být prověřován od protikorupčních neziskovek

Hřib si nepřeje být prověřován od protikorupčních neziskovek

Jsou dvě hodiny ráno pryč a já nemůžu usnout. Před chvílí jsme skončili zastupitelstvo hl. m. Prahy jehož jedním z hlavních bodů byla podivná zakázka na servis metra za 14,6 miliardy Kč bez veřejné soutěže.

Koalice pod vedením Zdeněk Hřib - primátor Prahy si dovolila něco, co dříve nebylo běžné a něco, co je proti všem principům a ideologii této "koalice změny". Jak si Piráti s Topkou a Praha Sobě rádi říkají.

Tak tihle naši vykutálení pražští radní ohánějící se étosem transparentnosti a bojem proti korupci zadali kšeft za bezmála 15 miliard Kč na patnáct let nejbohatšímu Čechovi Petru Kellnerovi. Hezky potichu, bez Rady hlavního města, bez zastupitelstva. Asi si mysleli, že se na to nepřijde. Ale zakázky za 15 miliard si všimnete...

Nejen, že to nebyli schopni ani po mnoha hodinové diskusi na zastupitelstvu vysvětlit, ale co hůř - nebyli ochotni nechat tuto zakázku ani prověřit nevládní neziskovou organizací proti korupci. A to jsme jako opozice byli na koalici ještě mírní a usnesení jsme napsali volně, aby si mohli vybrat jakoukoli protikorupční neziskovku, které by dali tuto zakázku prověřit.

Protikorupční neziskové organizace jsou ty, které nejvíce podporovali Piráty a další podobná uskupení v posledních volbách. A oni hlasují proti tomu, aby tyto organizace zkontrolovaly jejich práci? To jako vážně?

Výsledek? Hodiny mlčení a zapírání na zastupitelstvu. Výmluvy typu "My za to nemůžeme, to ti před námi." Pan primátor zopakoval asi 5x, že za vše zlo v Praze může ODS. A že ODS může i za tento tendr. ODS, která v Praze nevládne už mnoho let. Dost chabé pro někoho kdo už je déle než rok u vesla. A nakonec Piráti jako jeden muž hlasují PROTI tomu, aby zakázku prověřili organizace typu Transparency International ČR nebo Nadační fond proti korupci. Může Pirátům ještě někdo věřit, že to co hlásali na volebních billboardech mysleli vážně? Na magistrátu se Pirátům v kuloárech říká "tefloni", podle toho, že si nechají líbit od koaličních partnerů úplně vše, poslušně sedí, nechávají si posílat na účet každý měsíc pravidelně mzdu a vše po nich steče.

Kdo nevěří, prohlédněte si návrh usnesení a hlasování, jak kdo hlasoval. Stále tomu nemůžu uvěřit.




Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama