ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2020 14:34:00

Korektnost, nebo hloupost?

Korektnost, nebo hloupost?

Komentář na facebookovém profilu k organizaci soutěže krásy v Německu

 Je samozřejmě výhradně na organizátorovi každé soutěže, aby si stanovil její pravidla. Toto právo má bezpochyby také pořadatel německé soutěže krásy.

Jenže v porotě letošní soutěže Miss Germany poprvé po více než 90 letech nezasedne ani jediný muž. O vítězce budou rozhodovat výhradně ženy. Promenáda v plavkách je již tabu, a pokud někdy v budoucnu bude chtít do poroty zasednout muž, bude muset projít testováním.

A aby toho nebylo málo, klíčovou nebude krása, ale „osobnost“ a životní příběh. Nový směr soutěž nabrala už před více než dvěma lety. Impulsem bylo celosvětové hnutí proti sexuálnímu obtěžování.

Tak teď nevím – neposouvá se Evropa zase poněkud zvláštním směrem? Možná jsem „stará škola“, ale krásu žen vždy hodnotili také muži stejně, jako muže rády hodnotí ženy. Nebo se podle vás mýlím a v porotách například dětských soutěží mají sedět pouze děti? V porotách mužských klání zase muži? A co soutěže s účastí transgender osob - v té mají sedět jen "transgendeři"?

Předpokládám navíc, že za pár let už bude konec všem typicky ženským i mužským soutěžím – jistě totiž zesílí hlasy, volající po genderové vyváženosti, podle nichž jsou podobná klání diskriminací třetích, čtvrtých a dalších pohlaví…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama