Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2020 20:43:00

Každý z nás si zaslouží šanci

Každý z nás si zaslouží šanci

Komentář na facebookovém profilu k tom, že rozdílné názory nejsou na překážku diskusi

Při vzpomínaní hrůz spojených s 25. únorem 1948 jsem napsal, že v ten den přestal být důležitý člověk, přestala být důležitá individualita. A možná, nenápadně, plíživě, přestává být důležitá i dnes. Vidíme se skrze bubliny. Uzavřené skupiny. A stále ty druhé někam zařazujeme. Dáváme do škatulky.

Každý z nás má právo na své osobní důvody, proč nesouhlasí s člověkem, který je například zrovna teď premiérem naší země. A někteří mají své důvody, proč mu fandí.

Věčná snaha, tolik znásobena sociálními sítěmi, dávat všemu nějakou škatulku, znamínko plus či minus, je neuvěřitelně vyčerpávající, rozdělující, odčerpávající z naší společnosti dobrou náladu a tvůrčí energii. Tohle je správné, tohle zase ne, co komentář, to extremní názor vylučující diskusi, nepřipouštějící už předem byť jen náznakový posun v názoru.

Zapomínáme často na jednu věc - na to, že si každý z nás zaslouží šanci. A každý si zaslouží být vyslechnut. A každý by se měl naučit poslouchat. A nesnažit se mít pravdu za každou cenu. Tu samozřejmě nemám mnohdy ani já...

Změnu poměrů na Slovensku slavím klidnou nedělí s rodinou. Potřebuju to.

A jestli se vůbec vyplatí hádat, nesouhlasit, strávit sobotu diskusí na facebooku (včera mě přímo označilo či poslalo zprávu 60 lidí), trávit hodiny ve vlaku či autě, ve sněmovně bojem s větrnými mlýny... Tak jenom proto, že se svým dětem chci jednou podívat do očí. A říct, že jsem něco udělal proto, aby žily ve svobodě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama