Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2020 14:33:00

Zkreslené a neúplné informace v reportáži

Zkreslené a neúplné informace v reportáži

V souvislosti s reportáží, odvysílané dne 23. 2. 2020 v pořadu Události, která se věnovala probíhající debatě o důchodové reformě, se důrazně ohrazujeme proti zkresleným a neúplným informacím.

 Živnostník je v reportáži líčen jako subjekt platící nedostatečné minimum a vše je korunováno grafikou, která zkresluje fakta o odvodech zaměstnanců.

Není pravda, že zaměstnanec ze svého platu ve výši 30 000 korun odvádí do důchodového systému částku 8400 korun, zatímco živnostník “pouze” 2544 korun. Vámi uvedená suma za zaměstnance je ve skutečnosti složená ze dvou částí, kdy tu podstatně vyšší hradí zaměstnavatel, mnohdy tedy samotný živnostník či majitel firmy.

V době, kdy je živnostník terčem systematické šikany ze strany státní správy, považujeme za klíčové, aby alespoň veřejnoprávní médium informovalo objektivně a vymýtilo zažité dezinformace a lži o parazitech. Všichni pracující občané naší země musí vědět, jaká je jejich skutečná (superhrubá) mzda a kdo ji platí.

Závěrem vás vyzýváme, aby v zájmu vyváženosti Česká televize poskytovala adekvátní prostor opravdu všem, tedy i živnostníkům a malým i středním podnikatelům. Navrhujeme uspořádání seriálu debat, který umožní širokou veřejnost seznámit s názory této klíčové části naší společnosti a ekonomiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama