ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2020 20:27:00

Otevřený dopis vládě České republiky

Otevřený dopis vládě České republiky

Otevřený dopis vládě České republiky ve věci obrany řeckých hranic před nelegální migrací

Vážený pane premiére,
vážení členové vlády České republiky,

obracím se na Vás tímto otevřeným dopisem jako senátor Parlamentu České republiky. Vyzývám Vás k tomu, abyste ihned podnikli kroky, které povedou k posílení bezpečnosti hranic mezi Řeckem a Tureckem a k zabránění tomu, aby se na území Evropské unie dostaly tisíce nelegálních, převážně ekonomických migrantů.

Ochrana vnějších hranic Schengenského prostoru musí být naší společnou prioritou. Není možné s rukama, založenýma v klíně, přihlížet tomu, jak Řecko nezvládá odrážet nápor tisíců migrantů. Vláda České republiky by proto měla využít všech svých pravomocí a ihned nabídnout Řecku aktivní a především okamžitou pomoc. Jsem přesvědčen o tom, že by členské státy Evropské unie včetně České republiky měly Řecku pomoci i formou okamžitého nasazení policejních nebo vojenských sil, pomocí kterých je třeba zabránit nelegálním migrantům v okupaci starého kontinentu. Je třeba fyzicky uzavřít hranice, nasadit policii či armádu a nekompromisně střežit veškerý pohyb v hraničním pásmu. To je podle mého soudu v tuto chvíli jediná možná forma obrany.

Po tisíciletí se Evropa bránila hordám nájezdníků, kteří si chtěli náš kontinent podrobit. Evropa se vždy dokázala ubránit a ochránit své náboženské kořeny a kulturní hodnoty. Se stejnou urputností se musíme i dnes postarat o to, aby Evropané nebyli v dohledné době pouhou evropskou menšinou.

Současně jsem přesvědčen o tom, že by měla Česká republika oficiálně odsoudit Turecko za destabilizaci situace v regionu a eskalaci problémů, souvisejících s migrační krizí. Bohužel došlo na slova mnohých z nás, kteří jsme varovali před tím, že Turecko nebude vpouštět migranty do Evropy jen za předpokladu, že za to dostane dobře zaplaceno a bude to pro něj výhodné. Bylo tedy pouze otázkou času, kdy tzv. „otočí“. A protože Evropa odmítla platit Turecku další splátku „výpalného“, předvedl tamní prezident, jak „vážně“ to myslel s pomocí Evropě v boji s nelegální migrací. Prostě jen otevřel hranice a nahnal tisíce nelegálních migrantů směrem do Evropy.

Vážení členové vlády, chci věřit tomu, že i pro Vás představuje účinný boj s nelegální migrací vysokou prioritu, a že ihned začnete tento problém řešit. Po zhlédnutí autentických videí z řeckých hranic jsem přesvědčen o tom, že řešení situace prostě nesnese odklad.

S pozdravem

Ivo Valenta
senátor Parlamentu ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama