Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2020 12:28:00

Evropská unie a Frontex prostě nejsou řešení

Evropská unie a Frontex prostě nejsou řešení

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 4. března 2020 – k informaci vlády k situaci na hranici Řecka a Turecka

 Já samozřejmě beru zpět to slovo armádu, chtěl jsem říct ozbrojených složek, protože je mi jasné, že to není možné. Ale ten můj příspěvek přece směřoval úplně někam jinam. Směřoval tam, že jakékoliv dohody, jakékoliv vyzývání Evropské unie - a pan kolega Vondráček prostřednictvím pana předsedajícího to potvrdil, že Frontex je jakási informační služba, která informuje migranty, kterým směrem se mají správně vydat, aby do toho Německa došli, tak to prostě není k ničemu, to není k ničemu.

A my navrhujeme jednoznačnou věc. Navrhujeme, abychom podpořili Řecko v jejich snaze zastavit migraci a navrhujeme, aby například naše ozbrojené složky, pokud o to Řecko požádá a pokud s nimi ta dohoda a ta smlouva bude, tak aby Česká republika jim pomohla. Protože, když jim pomůže Česká republika, tak jim pomůže i mnoho dalších zemí. Ale Evropská unie a Frontex prostě nejsou řešení. A z minulosti to víme, to je empirická zkušenost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama