Josef Švarcbek

Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • KSČM
  • Planá
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2020 11:26:19

Mafie

Mafie

Pokud si myslíme, že není v Česku mafie jako na Slovensku, tak se jistě mýlíme.

  Mafie

Jsou autoři, o kterých se říká, že jsou geniální. Včem spočívá jejich genialita? Spočívá v tom, že zachytí člověka a společnost tak, že ten jejich obraz je platný desítky i stovky let. Můžeme některé jmenovat, Shakespeare, Moupassant, Čapek , Orwell a Mario Puzo. Jeho Kmotr je věčný. Proč to tvrdím? Stačí si přečíst knihu nebo pustit zfilmované dílo a člověku před očima začne vyskakovat realita dnešního Slovenska a bohužel i Česka. Pokud si někdo myslí, že přeháním, tak si stačí vzpomenout na knížku Jaroslava Kmenty Kmotr Mrázek, a s tím související vraždu z roku 2006. Připomínat machinace při privatizaci státního majetku, odsouzené soudce pro korupci, pletichy na Vrchním státním zastupitelství mezi náměstkem vrchního státního zástupce Grygárka s lobbistou Janouškem, je téměř zbytečné. To téměř všichni znají. Snad ještě perličku. Nadřízený Grygárka JUDr. Rampula je v současnosti obhájcem lobbisty a pseudopodnikatele Rittiga. Tak to už je hotový výsměch veškeré etice, morálce a právu. No a když k tomuto výčtu přičteme, že majitel velké finanční skupiny Penta, která má takový pěkný prosklený dům u Masarykova nádraží v Praze, Haščák, svědčí u slovenského soudu s Kočnerem, kde uvádí,že byli v blízkém kontaktu, což vyplývá i z kauzy Gorila, tak nám vyskakuje plastický obrázek mafiánského prostředí na Slovensku i v Česku. Kdo to nevidí, tak už neuvidí. Takového člověka nepřesvědčí ani to, že asistentka premiéra Fica, o které se říká, že byla jeho milenkou, měla blízko k italské mafii, a možná dokonce hodně blízko. A byt Fica v komplexu Bonaparte v Bratislavě hned vedle Kočnera byla jistě taky náhoda.

O čem mohou svědčit informace slovenských médií, že si se Zsuzsovou, objednavatelkou vraždy Kuciaka, vyměňoval zprávy, včetně intimních vzkazů, i někdejší ministr obrany Martin Glváč? Ten loni v listopadu rezignoval na funkci místopředsedy sněmovny za Směr-SD poté, co čelil kritice kvůli svým kontaktům s Kočnerem.

Zajištěná komunikace z Kočnerova telefonu poukázala také na korupci ve slovenské justici. Několik soudců už kvůli tomu bylo postaveno mimo službu. V souvislosti s kauzou policie zahájila i u některých soudců a bývalého generálního prokurátora, blízkého člověka Kočnera, domovní prohlídky. Je to zlovůle policie nebo policii byly uvolněny ruce?

O čem svědčí, že několik soudců je postaveno mimo službu? Nerozhodovali ve prospěch Kočnera?

No, a pak už se jen podívat do historie některých minulých i současných politických stran, které řídili kmotři. Když už si na to stěžoval i Mirek Topolánek, tak na tom jistě něco bylo. Žádná ze stran politického spektra není imunní na vydírání, službičky, dary a korupci. Proč by také měla, když i prezident Francie a Izraele jsou stíháni pro korupci. Proč by to mělo být u nás jiné? Je to asi takový dnešní standard.

Jak si asi získává mafián kamarády? Tipnul bych si, že většinou nějakou nestandardní službou-většinou nezákonnou nebo penězi. Peněz přeci není nikdy dost, a ty platy ministrů, státních zástupců a soudců jistě nejsou na nějaké velké vyskakování, tak proč si nepřilepšit.

Tohle vše je jen ukázka zkorumpovaného mafiánského prostředí, které mamé okolo sebe. Kmotr by mohl jen tiše závidět.

Chceme, aby to u nás pokračovalo?

Josef Švarcbek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama