JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2020 11:51:00

Státy, které podcení úvodní fázi šíření koronaviru, si koledují o totální průšvi

Státy, které podcení úvodní fázi šíření koronaviru, si koledují o totální průšvi

Řeči o tom, jak jde o v podstatě neškodnou chřipku, už doufám nebude žádný nezodpovědný jedinec šířit ve veřejném prostoru.

 Další vývoj i u nás bude vedle tvrdých (a naprosto správných) restriktivních opatření vlády na ochranu nás a naší země záležet hodně také na každém jednom z nás a na naší odpovědnosti vůči sobě i ostatním. Přikládám několik osobních doporučení, která nevyplývají z žádných nařízení ani předpisů, ale mohou nám pomoci:

1) omezme sami dobrovolně na nezbytné minimum kontakt s dalšími lidmi mimo naši rodinu, práci a nezbytné nákupy; starejme se o seniory v našich rodinách tak, aby nemuseli mimo domov, či jen v opravdu nejnutnějších případech (jako jsou nákupy, cesta k lékaři)

2) dodržujme prosím maximálně zásady hygieny rukou při každé příležitosti, v této době není nezdvořilostí nepodat ruku na pozdrav

3) používejme jednorázové rukavice, pokud cestujeme hromadnou dopravou, kde se musíme se držet madel, v obchodech nákupních košíků atd.

4) sledujme prosím podle možností informace státu a veřejných institucí a respektujme pokyny a doporučení. Není doba na švejkování, záměrné nedodržování či obcházení zákazů přijatých v souvislosti s již vyhlášeným nouzovým stavem, což je jinak pro některé obvyklý národní sport, kterým se třeba u piva rádi pochlubí. Tentokrát prosím opravdu ne.

Jde o naše zdraví, jde o naše životy. Nejspíš jsou to pro většinu z nás samozřejmosti ( a tím lépe), nicméně měl jsem i tak potřebu se s Vámi o těchto několik bodů podělit.

Děkuji, že jste jim věnovali pár minut svého času. Držím palce nám všem a přeji nám hlavně štěstí a zdraví!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama