ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2020 12:54:00

Gréta s rýmičkou už bude mluvit i do koronaviru?

Gréta s rýmičkou už bude mluvit i do koronaviru?

Komentář na facebookovém profilu k snaze Grety Thunberg o zviditelnění prostřednictvím koronaviru

 V posledních dnech jsem si říkal, že už jsem dlouho neslyšel o „tetě Grétě“. Zapálená klimatická aktivistka (nebo spíše někým vedená loutka?) ale nezklamala.

O klimatu se dnes nemluví, svět řeší – a zcela logicky – zásadní problém v podobě pandemie COVID-19. A tak Gréta přispěchala se svým tvrzením, že i ona (ač netestována a s příznaky běžného virového onemocnění) prodělala zřejmě koronavirovou nákazu.

A nebyla by to Gréta, kdyby ve svém "zkušeném" pubertálním věku nepřidala i pár rad pro ostatní, jak se chovat, které už, světě div se, všichni dávno znají.

Nezlehčuji tuto vážnou epidemiologickou situaci. Sám se snažím v rámci svých možností přispět k posílení bezpečnosti především zdravotníků. A jak už jsem zde psal, vážím si každého, kdo dělá totéž – ať už jsou to například matky na mateřské dovolené, divadelníci či učitelé, kteří nyní pomáhají například s šitím roušek.

Těch, kteří pomáhají, je spousta a to je dobře. Jít ale do světových médií s tím, že jsem nachlazený jen kvůli snaze o vlastní zviditelnění, to mi opravdu přijde za hranou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama