Josef Švarcbek

Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • KSČM
  • Planá
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2020 8:38:40

Herci podpoří zemědělství

Herci podpoří zemědělství

Třicet let jsme slyšeli slova o trhu, je dost možné, že trh ukáže, že bude potřeba více pracovníků v zemědělství než v divadlech. Společnost bude měnit své priority.

Herci podpoří zemědělství

Divadlo a filmy, zejména české mám rád.  I nyní, když chci přijít na jiné myšlenky, tak se na ně podívám.  Taková Obecná škola, Vesničko má středisková či Dovolená s Andělem jsou jistota dobré nálady. Můžete se s nimi pobavit i najít něco, co dávno odešlo do historie, ale klidně by se to zase mohlo vrátit.  Mluvím o jistém druhu vlastenectví, patriotismu, soběstačnosti a komunitního způsobu života. Tohle vše jsme opustili a nyní zjišťujeme, že to mělo své výhody.  Trh, a ještě pokřivený to nenahradí, spíše naopak.

Všichni slyšíme stesky hoteliérů, restauratérů či průvodců. Mluví se o nezaměstnaných v minimálních počtech 175 tisíc. Tito a další natahují najednou ruce ke státu. Natahují je i ti, co měli plnou pusu tržního hospodářství. Nyní jim trh ukázal druhou, prodělečnou stranu, a najednou se obracejí k tatíčkovi státu. Státu, který byl pro ně dříve nepodstatný. Někteří svoji odtažitost od státu a spoluobčanů dotáhli tak daleko, že ani nezdaňovali u nás, ale v cizině, přestože se zde narodili, byli vychováni a prošli zdejšími školami.

Vnímám, kam dovedl trh celé naše hospodářství, které už zdaleka není soběstačné, což rovněž není dobrá zpráva. Hrozí, že bude nedostatek základních potřeb, zejména potravin. Bez luxusních kabelek se jistě obejdeme, ale nedostatek a zdražování potravin by nebyla dobrá zpráva. Pokud nezasáhne zase tatíček stát a nestanoví maximální ceny, tak ke zdražení jistě dojde. Stačí jen to, co dokázal udělat trh s cenou roušek.

Sdělovací prostředky zaznamenávají zoufalé zemědělce, kteří nebudou mít každoroční sezónní pracovníky ze zahraničí, a budou mít problémy zasadit a následně sklidit zeleninu. Závažnost problému si uvědomuje i ministr zemědělství Toman a žádá studenty zemědělských škol o výpomoc. A právě to je důvod, proč jsem se zmínil o výše uvedených filmech. Pan Vyhlídka - Josef Kemr vyrazil, když republika potřebovala, rubat uhlí do Ostravy. Nyní je třeba sázet zeleninu a zavádět chmel. To je možnost, aby číšníci, kuchaři, hoteliéři a nevyužití herci, jako je pan Genzer a Hrušínský, vyrazili pomoci na pole. Jednak si vydělají peníze, budou dělat něco společensky užitečného, pomohou k samozásobení republiky a ještě zajistí cenovou dostupnost zeleniny a výrobu piva. Současně stát ušetří na dotacích. My ostatní bychom vyšli každý den ve 20 hodin na balkony a těmto brigádníkům bychom tleskali. A bylo by to jistě oprávněné.

Co vy na to pane Hrušínský?

Kandidát do Senátu za volební obvod  3 Cheb - Tachov

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama