ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2020 13:17:00

Na zaměstnance musí stát přispět více

Na zaměstnance musí stát přispět více

Komentář na facebookovém profilu k podpoře podnikání ze strany státu během koronavirové krize

 Plně podporuji návrhy podnikatelských asociací, působících v cestovním ruchu. Ty požadují po vládě, aby upravila podmínky programu Antivirus, které jsou určeny k záchraně tisíců pracovních míst, ohrožených v důsledku pandemie koronaviru.

Vláda se sice chlubí tím, že v některých případech přispěje až osmdesáti procenty na mzdu zaměstnanců, kteří kvůli uzavřeným restauracím, kavárnám, ale také kadeřnictvím, obchůdkům či dalším maloobchodním prodejnám museli zůstat doma. Ale už se nějak „zapomnělo“ na to, že firmy musí stále za tyto zaměstnance odvádět sociální a zdravotní pojištění.

Souhlasím s tím, že prostě nedává smysl, aby podnikatelé dostali od státu kompenzaci mezd, ale obratem museli 34 procent této pomoci odvést zpět státu na sociálním a zdravotním pojištění. Jinými slovy, tato podpora státu pak po reálném vyčíslení představuje ani ne polovinu všech mzdových nákladů za zaměstnance. A to si většina živnostníků a malých firem, které ze dne na den přišly o veškeré tržby, prostě nebude moci dovolit. Vláda tak situaci podnikatelů nijak nezlepší a zaměstnanost v konečném důsledku také neochrání.

Proto budu rád, když vláda tento argument zohlední a podmínky programu Antivirus ještě přehodnotí.

Podrobnější informace ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama