ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2020 14:09:00

Chaos ve školství?

Chaos ve školství?

Komentář na facebookovém profilu k úskalím otevření škol během mimořádných opatření

 To, co by nikdo v minulosti nečekal, se stalo skutečností. Děti, které dříve téměř „stříhaly metr“ a nemohly se dočkat prázdnin, se dnes naopak do školy těší. Schází jim kolektiv kamarádů – spolužáků, což je pochopitelné. A vypadá to, že se některé z nich již koncem května dočkají. Má to ale své velké „ale“.

Tato varianta se vztahuje pouze na žáky prvního stupně základních škol, kdy bude ve třídách maximálně 15 dětí, které budou sedět v lavicích po jednom.

Kdo udělá opravdu správný výběr těchto dětí? Kdo zajistí, aby děti, které jsou velmi aktivní, mezi sebou dodržovaly patřičné rozestupy? A je to vůbec možné? Jak budou děti ve školách jíst? Jak se zajistí kvalitní hygienické podmínky? Proč se tato změna týká jen prvního stupně ZŠ a nikoliv druhého? A co se zbývajícími dětmi, které zůstanou doma? Kdo bude zajišťovat jejich online výuku, když učitelé se budou věnovat dětem, které se vrátí do tříd? Je za tím především snaha ušetřit na vyplácení ošetřovného, o které by tak rodiče dětí přišli?

Zajímalo by mne, jak tuto situaci vnímáte vy. Na mne působí přinejmenším chaoticky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama