TOP 09

Víc, než si myslíte
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2012 12:13:55

Korte (TOP 09): Šetření po česku

Korte (TOP 09): Šetření po česku

Koncem minulého volebního období bylo v Poslanecké sněmovně pouhých dvacet prostých poslanců z dvou set, tj. takových, kteří neměli žádnou – samozřejmě placenou – funkci.

 Nová koalice proto deklarovala vůli snížit počet funkcionářů sněmovny o třetinu. To bylo důvodem, proč byl spojen výbor pro obranu a výbor pro bezpečnost ve výbor jeden, velký, třicetičlenný. Podle koaliční dohody měl mít čtyři místopředsedy, tedy včetně předsedy pět funkcionářů.

            Jenže se to nějak zadrhlo hned na ustavující schůzi výboru, kdy si ODS ruku v ruce s ČSSD a v rozporu s koaliční dohodou nadělili po jednom místopředsedovi navíc – a rázem bylo funkcionářů sedm.

            Nedosti však na tom. Časem vytryskl požadavek, že Radek John musí mít „důstojné postavení ve Sněmovně“, jak se na předsedu VV sluší. (Připodotýkám, že osobně jsem tuto potřebu nesdílel.) Před Vánocemi byl proto výbor pro obranu a bezpečnost opět rozdělen na výbory dva se čtyřmi místopředsedy. Výsledek šetření po česku: deset funkcionářů, dvojnásobný počet, než bylo záměrem.

            Dnes přichází předseda VV John s návrhem na úspory zrušením některých (kterých?) úřadů a sloučením (kterých?) ministerstev. Ano, tentýž Radek John, který se pro sebe před pouhými několika týdny domáhal trafiky. To se ten člověk vůbec nestydí?

 Daniel Korte, poslanec

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama