RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2020 20:54:00

Hodně lidí má za to, že "stát" ví sám vše nejlépe

Hodně lidí má za to, že "stát" ví sám vše nejlépe

Komentář na facebookovém profilu ke konfliktu mezi direktivním přístupem a komunikací

 Kvůli (podle jeho slov) svým dotazům na analýzy a data koronaviru byl jeden z našich předních ekonomů vykázán panem Prymulou z jednání na ministerstvu.

Tento konflikt je podle mě ukázkou sporu mezi přístupem minulého a tohoto století - tedy direktivním přístupem představitelů státu bez extra snahy poskytovat a využívat informace a přístupem založeným na otevřené komunikaci s cílem zanalyzovat co nejvíce informací a využít know-how jiné než to ve státních úřadech k nacházení lepších řešení...

Hodně lidí má za to, že "stát" ví sám vše nejlépe a hlavně ho nikdo nesmí zdržovat. Jistě, je to pohodlné tomu věřit, ale těžko to vede k lepším rozhodnutím.

A proto "to bolí". I proto, že za tento přístup jsme zvyklí prakticky denně platit...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama