JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2020 19:56:36

Inspirujme se Vietnamem - úspěšně porazil koronavirus

 Inspirujme se Vietnamem - úspěšně porazil koronavirus

Jsem rád, že mohu pochválit své přátele.

Vietnamu se totiž povedlo to, o čem si mnohé vyspělé státy,v čele s USA, můžou nechat jenom zdát. Vietnamská socialistická republika hlásí úspěšné vyhasnutí ložiska nákazy koronaviru. Za poslední týdny nebyl nikdo ve Vietnamu nakažen a ani nikdo nezemřel v důsledku nákazy. Vietnamská vláda tak začala postupně uvolňovat mimořádná opatření. Vietnam, ve kterém žije téměř 96 milionů lidí, byl přitom jako první na ráně. Má totiž společnou hranici s Čínou. Vietnamská socialistická republika se ani nechlubí, že by byla technologickou supervelmocí jako například Jižní Korea.

Jak se jí to tedy podařilo? Tato asijská země dokázala rychle zareagovat, přijala konkrétní opatření a začala ihned i s testováním. Na samém začátku testovaly koronavirus pouze tři vietnamské laboratoře, v dubnu už jich bylo 112. Tamní vláda okamžitě po vypuknutí epidemie zastavila zahraniční letecké linky a nařídila dvoutýdenní karanténu pro všechny, kdo překročili hranici. Uzavřela školy, obchody i hotely. Jednala tak okamžitě a nečekala na žádná doporučení od WHO. S občany pak vláda komunikovala a komunikuje prostřednictvím textových zpráv a aplikací. Vietnamské ministerstvo zdravotnictví pak pravidelně zveřejňuje data o epidemii na svých webových stránkách… Klobouk dolů! Myslím, že tam je i poučení pro nás. Nakonec i vietnamská komunita v ČR může sloužit za příklad…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama