ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2020 12:21:00

Každá pomoc se počítá

Každá pomoc se počítá

Komentář na facebookovém profilu k podpoře podnikání

 Dnešním dnem se začínají citelně rozvolňovat bezpečnostní opatření a řada dosud uzavřených provozoven je opět otevřena veřejnosti.

Důsledky koronavirové pandemie však budou i tak velké. A opravdu obrovský dopad mají už nyní především na drobné živnostníky. Jak vyplývá ze statistik, od vypuknutí koronavirové krize v naší zemi přerušilo podnikání více než 15 tisíc OSVČ. Jen v březnu to bylo více než 10 tisíc živnostníků.

Je třeba, aby kompenzačními bonusy, které jsou samozřejmě dobrým a nezbytným krokem, pomoc této skupině osob, klíčových pro naši ekonomiku, nekončila a vláda postupně přijala další podpůrná opatření. Sám jsem již dříve navrhoval několik dalších kroků, a to například:

  • osvobození drobných živnostníků od poplatků OSA (tento krok mohl být součástí zákonů, projednaných ve stavu legislativní nouze)
  • rychlé zrušení většiny stále ještě trvajících omezení
  • vyhlášení daňových prázdnin
  • stanovení přesných pravidel pro náhrady škod

Nemůžeme přece dopustit, aby koronakrize zvláště těm nejmenším živnostníkům zavřela byznys úplně…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama