Bc. Markéta Gregorová

Pro kontakt použijte marketa.gregorova@europarl.europa.eu.
  • Piráti
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2020 13:19:17

Hong Kong – politika ústupků selhala

Hong Kong – politika ústupků selhala

V reakci na čínský návrh na zavedení nových zákonů o národní bezpečnosti v Hongkongu vyzývají prodemokratičtí aktivisté po celém světě k masovým protestům.

Pokud se Číně podaří zákony prosadit, bude to konec demokratického Hongkongu, shodují se experti.

Europoslankyně Markéta Gregorová celou situaci komentuje takto:

„Komunistická strana Číny (KSČ), že brání své území, které bylo navráceno koloniálními okupanty před 23 lety. Nejde ale o území; jde o svobodu a bezpečnost lidí. Nejnovější pokus o podrobení si 7,5 milionu obyvatel Hongkongu represivním zákonem o národní bezpečnosti byl očekáván, ovšem Evropa ani žádná demokracie ho nemohou tolerovat. ČKS ukázala, jak brutálně jedná s opozicí na 25 milionech Ujgurů - a tam jsme kolektivně selhali, když jsme nejednali a nestanovili jasné hranice. Pokud lidé ve svobodných demokraciích nebudou nyní jednat a bránit se navzájem, bude 23,6 milionu lidí na Tchaj-wanu další na řadě v útlaku ze strany KSČ. Je třeba pokračovat v politice hospodářské nezávislosti na Číně. Naši evropští lídři musí okamžitě odsoudit čínské porušení mezinárodně závazných dohod a nepřátelské činy vůči pokojným občanům Hongkongu. Politika ústupků selhala, nyní je třeba začít klást podmínky.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama