Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2020 10:26:00

ČSSD nabízí pomoc lidem, kterým pandemie přinesla existenční problémy

ČSSD nabízí pomoc lidem, kterým pandemie přinesla existenční problémy

ČSSD společně s Českou asociací povinných podpisem memoranda o spolupráci rozjíždí projekt bezplatného poradenství.

 Bezplatné poradenství pomůže lidem, kteří se díky dopadům koronavirové pandemie dostali či dostanou do vážných existenčních potíží a budou jim hrozit dluhové pasti či v nejzazším případě exekuce.

“Sociální demokracie tu byla vždy proto, aby pomáhala lidem v nouzi a prosazovala spravedlnost a solidaritu. Koronavirová pandemie těžce zasáhla ČR a bohužel také osudy konkrétních rodin a lidí. Právě jim chceme pomoci. Od pondělí 1.6.2020 ve spolupráci s Českou asociací povinných rozjíždíme v poslaneckých a senátorských kancelářích ČSSD napříč republikou bezplatné poradenství pro lidi, postiženými dopady COVIDu-19,” řekl předseda ČSSD Jan Hamáček. Zájemcům stačí kontaktovat příslušnou poslaneckou kancelář a dohodnout si termín pro svoji konzultaci. “Pilotně startujeme už od pondělka 1.6. v poslaneckých a senátorských kancelářích v Mladé Boleslavi, v Chebu a v Brně, pokračujeme 8.6. v Kladně, Brně a Karviné. Každý jeden člověk, kterému pomůže taková rada v těžké životní situaci či nasměrování v řešení jeho problému, bude dobrou zprávou pro celou naši společnost,” dodal Hamáček.

Garanty tohoto projektu za ČSSD jsou poslankyně Kateřina Valachová, která se problematice exekucí dlouhodobě věnuje, předseda poslaneckého klubu Jan Chvojka a senátor Miroslav Nenutil. Poskytovatelem poradenstvi bude zapsaný spolek Česká asociace povinných, jeho šéfka Denisa Rohanová k projektu uvedla: “Se sociální demokracií já osobně dlouhodobě spolupracuji, a proto jsme jako asociace přivítali poptávku, abychom pomohli při dluhovém poradenství. Bohužel z naší praxe víme, že ještě zcela neodezněly následky hospodářské krize z roku 2008 a nyní jsme v situaci, kdy musíme zvládat další. Obávám se, že ve vztahu k dlužníkům bude současná situace ještě horší a nás čekají perné měsíce.”

Termíny poraden v jednotlivých poslaneckých a senátorských kancelářích, stejně jako kontakty na ně, zájemci naleznou na webu ČSSD.

Bližší informace na webu ČSSD ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama