Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2020 19:31:59

Mimoúrovňové křížení silnic v Kunovicích je neúnosně přetížené

Mimoúrovňové křížení silnic v Kunovicích je neúnosně přetížené

Řešení problematiky, související s dlouhodobým přetížením mimoúrovňového křížení silnic I/50 a I/55 v Kunovicích

 Společný zájem na řešení problematiky, související s dlouhodobým přetížením mimoúrovňového křížení silnic I/50 a I/55 v Kunovicích, vyjádřili v pátek 12. června na krajském úřadě podpisem memoranda zástupci Zlínského kraje, Ředitelství silnic a dálnic ČR a měst Uherské Hradiště a Kunovice.

„Všichni jsme si vědomi toho, že mimoúrovňové křížení silnic I/50 a I/55 v Kunovicích je dlouhodobě neúnosně dopravně přetížené. Problémy, které zde vznikají, jsou tak velké, že je musíme řešit tímto způsobem. Když se nám to podaří, bude to úleva pro mnoho desítek tisíc obyvatel,“ uvedl hejtman Jiří Čunek.

Možností, kterou všechny strany preferují, je zkapacitnění mimoúrovňového křížení silnic I/50 a I/55 a vybudování dalšího mimoúrovňového křížení silnice I/50 a nově vybudované komunikace, která bude spolu se sítí stávajících místních komunikací zajišťovat druhé dopravní spojení měst Uherské Hradiště a Kunovice včetně dopravní obslužnosti přilehlých částí obou měst.

Signatáři memoranda se zavázali společně vyvíjet aktivity vedoucí k překonání technických, finančních a organizačních problémů spojených s přípravou a realizací. Vytvořena již byla pracovní skupina složená ze zástupců všech stran, na jejíchž jednáních bude společně vyhodnocován postup realizace jednotlivých záměrů.

Města Uherské Hradiště a Kunovice budou investorem části přípravy záměrů na svém katastru, vedoucí k pravomocnému územnímu rozhodnutí včetně majetkoprávního vypořádání. Po předložení pravomocného územního rozhodnutí bude Zlínský kraj pokračovat v nezbytných krocích pro vydání stavebního povolení a realizaci jednotlivých etap stavby, zatímco Ředitelství silnic a dálnic podnikne vše potřebné k vydání stavebního povolení a realizaci stavby sjezdových ramp z I/50.

Po úspěšném dokončení přípravy bude realizace stavby závislá na možnostech získání finančních prostředků z evropských fondů a spolufinancování z veřejných zdrojů.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama