Mgr. Tomáš Petříček, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2020 22:30:00

Interaktivní Mapa cestovatele přibližuje možnosti cestování po Evropě

Interaktivní Mapa cestovatele přibližuje možnosti cestování po Evropě

Ministerstvo zahraničních věcí spustilo na svých webových stránkách interaktivní Mapu cestovatele. Ta informuje občany o podmínkách cestování do konkrétních zemí i o podmínkách návratu zpět do Česka.

 Doplněna je také informace z tzv. semaforu bezpečnosti zemí, který ukazuje jak velké je riziko nákazy COVID-19. Interaktivní mapa, která je nyní dostupná i na mobilních verzích webových stránek MZV, zobrazuje v této fázi informace o státech EU a schengenského prostoru. Informace o zemích v dalších regionech budou doplňovány podle výsledku probíhajících jednání.

„V posledních dnech se kolem cestování objevovala řada nejasností, proto jsme se rozhodli na webu MZV zveřejnit přehlednou mapu, kde Češi najdou všechny potřebné informace o tom, kam mohou cestovat, jaké je tam riziko nákazy a co musí splnit při návratu,“ představil projekt ministr Tomáš Petříček.

MZV ve své mapě vycházelo z tzv. semaforu bezpečnosti, který schválila vláda. Ten ovšem informoval pouze o riziku nákazy v dané zemi, nikoliv o možnosti cestování do zahraničí. MZV bude údaje v mapě průběžně aktualizovat na základě informací z českých ambasád.

Vzhledem k tomu, že vnější schengenské hranice se otevřou nejdříve 1. července, zobrazuje v tuto chvíli mapa aktuální informace pouze o evropských zemích. „Rozumím, že naše občany zajímá, kdy budou moct vyjet do dovolenkových destinací jako Egypt či Maledivy. V tuto chvíli se ale EU připravuje na společná vyjednávání se třetími zeměmi. Věřím, že Češi se na jiné kontinenty podívají ještě letos,“ vysvětluje šéf české diplomacie.

V provozu zároveň zůstává informační linka MZV (+420 224 183 200), kam se čeští občané mohou obrátit v případě nejasností ohledně jejich vycestování do zahraničí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama