Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2020 7:07:48

Na všech životech záleží – pro každého stejná práva i stejné povinnosti!

Na všech životech záleží – pro každého stejná práva i stejné povinnosti!

Nám v hnutí SPD záleží na životech všech lidí, a to bez rozdílu jejich barvy pleti. Jsme proti jakékoli formě diskriminace osob a odsuzujeme rasismus. Vždy musí být dodržena podmínka, že pro každého platí stejná práva i stejné povinnosti.

Hnutí SPD v souvislosti se smrtí 46 letého Afroameričana George Floyda, který zemřel 25. května 2020 v americkém Minneapolisu pravděpodobně v důsledku nepřiměřeného zásahu policisty při jeho zatýkání, zastává názor, že celý průběh tohoto incidentu musí být nestranně a rychle vyšetřen. V případě prokázání viny zasahujícího policisty by mu měl být uložen spravedlivý trest. Tak my v našem hnutí SPD vnímáme demokracii a zdůrazňuji, že odsuzujeme rasismus a jsme proti každé diskriminaci osob na základě barvy pleti. V případě zjištění jednání naplňující znaky rasismu a diskriminace se musí všechny okolnosti daného případu spravedlivě prošetřit kompetentními subjekty s tím, že všichni dotčení mají zajištěna stejná práva i povinnosti.

V případě smrti Georga Floyda však určitá média za přispění politických stran a hnutí využila tuto tragickou událost pro své zviditelnění a začala ji prezentovat jako rasistické utýrání mučedníka policií, a to nejen napříč Spojenými státy, ale i dalšími zeměmi, včetně zemí Evropské unie. V souvislosti s touto konkrétní událostí musíme ale v zájmu objektivity posoudit všechny okolnosti, které naneštěstí měly tragické zakončení. George Floyd už měl za sebou bohatou trestní minulost, celkem pětkrát byl odsouzen a vězněn několik měsíců za ozbrojené loupeže a držení kokainu. V okamžiku, když byl zadržován americkou policií, byl pod vlivem amfetaminu, a právě se chystal řídit auto. Toto všechno ale nesmí být důvodem pro nepřiměřený zákrok policistů. Všechny tyto okolnosti se musí prošetřit a v případě zjištění protiprávního jednání či provinění konkrétní osoby zajistit její spravedlivé potrestání.

Zcela ale nesouhlasíme, jak některé politické subjekty tento konkrétní případ chtějí co nejvíce využít proti údajnému systémovému rasismu a policejnímu násilí vůči Afroameričanům a aktivně vytváří pozitivní diskriminaci ve prospěch lidí s černou barvou pleti, což dokládá např. to, že aktivistické hnutí Black Lives Matter (Na černých životech záleží), se teď objevuje všude v souvislosti s tragickou smrtí Floyda. Paradoxně, pokud by jakýkoliv běloch řekl, že na bílých životech záleží, ihned by byl označen za rasistu a byl by vyvíjen tlak na to, aby byl trestně stíhán.

Události, které nastaly jako reakce na Floydovu smrt, přinesly jasný důkaz o tom, že multikulturní systém v USA založený na pozitivní diskriminaci zcela selhal a je nefunkční. Výjimečný stav, zákazy vycházení, rabování obchodů a povolání armády jsou toho jasným signálem. Nechceme v naší republice žádné rabování a vandalismus, kterého jsme svědky v USA, a proto prosazujeme nulovou toleranci ilegální imigraci či nepřizpůsobivým menšinám.

Hnutí SPD prosazuje přímou demokracii, ke které neodmyslitelně paří rovný přístup ke všem občanům, kteří mají zajištěná stejná práva i povinnosti.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama