Mgr. Marie Benešová

  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2020 9:09:00

Vždy budu ctít vítěze výběrových řízení

Vždy budu ctít vítěze výběrových řízení

Výběrová komise včera vybrala kandidáty na předsedy soudů v Praze a Plzni.

 Na Ministerstvu spravedlnosti se uskutečnila další výběrová řízení na pozice předsedů soudů, a to konkrétně Městského soudu v Praze a Krajského soudu v Plzni. Ministryně spravedlnosti se s výsledky výběrových řízení seznámila a v dohledné době bez odkladu podepíše návrhy, které předloží ke kontrasignaci vládě. Pokud Jaroslavu Pokornou a Alexandra Krysla jmenuje prezident republiky Miloš Zeman, budou se moci ujmout svých nových funkcí 1. října 2020.

Na funkci předsedy/předsedkyně Městského soudu v Praze se přihlásilo pět uchazečů. Komise vybrala JUDr. Jaroslavu Pokornou, dosavadní předsedkyni Okresního soudu Prahy 10.

Na funkci předsedy/předsedkyně Krajského soudu v Plzni se přihlásili dva uchazeči. Komise navrhla ke jmenování dosavadního místopředsedu tohoto soudu Mgr. Alexandra Krysla.

„Říkala jsem, že vždy budu respektovat doporučení komise a budu ctít vítěze výběrových řízení. Učiním tak i v tomto případě, panu prezidentovi tedy paní Pokornou a pana Krysla navrhnu ke jmenování,“ uvedla ministryně spravedlnosti Marie Benešová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama