Mgr. Tomáš Petříček, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2020 8:39:00

Asociální zvýšení nájemného v pražských obecních bytech je krokem zpět

Asociální zvýšení nájemného v pražských obecních bytech je krokem zpět

Pražští radní se rozhodli ztrojnásobit nájemné.

Plánované ztrojnásobení nájemného v pražských obecních bytech je podle místopředsedy ČSSD a ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka naprosto a sociálním krokem, který navíc v současné době povede k vážným finančním problémům u řady nájemníků v hlavním městě.

„Musím říci, že mi zůstává rozum stát. Všichni se snažíme najít cesty, jak lidem ulevit a jak jim vyjít vstříc v současné době, kdy se ekonomika kvůli pandemii koronaviru téměř zastavila. Pražští radní se ale rozhodli jít naprosto opačným směrem a v době hluboké ekonomické krize, kdy je bydlení jedním z nejpalčivějších problémů, se rozhodli ztrojnásobit nájemné. Nejde jen o to, že nájemníci v městských bytech zaplatí trojnásobek současné částky, je to i vzkaz pro realitní kanceláře a pro spekulanty, aby nájemné nesnižovali,“ uvedl Tomáš Petříček.

Podle jeho slov je nezbytné, aby město naopak hledalo způsob, jak podpořit výstavu levných družstevních bytů, rozšířilo nabídku levných nájemních bytů, hledalo startovací byty a podobně. 

„Tato koalice se chlubila tím, že vyřeší otázku bydlení, nabízela řadu receptů ve svých volebních programech, ale nyní jde přesně proti tomu, co lidem před volbami slibovala,“ řekl předseda pražské sociální demokracie Petr Pavlík.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama