RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2020 7:32:00

Dvakrát ke konfliktu zájmů

Dvakrát ke konfliktu zájmů

Komentář na facebookovém profilu k střetu zájmů premiéra Babiše

 Vláda, tedy "institut" reprezentující naši zemi, se ostře ohradila proti rezoluci Evropského parlamentu, přímo zvoleného orgánu, reprezentujícího evropské občany. Ten vyjádřil, na základě jasných a známých faktů, obavy, jak naše země zachází s evropskými penězi, o nichž Evropský parlament spolurozhoduje (a má tedy plné právo na ně dohlížet).

Nejen v EP převládá pocit, že česká vláda usiluje o to, aby se část peněz "proměnila" v peníze na účtech pana premiéra (prostřednictvím navýšení zisků jeho firem přes dotace). Existují i jasné indicie, že některé české státní orgány či někteří lidé v nich, na hranici zákonů nebo za jejich hranicí, tomu pomáhají (vzpomeňme na kauzy, které se neskutečně táhnou - třeba reklamní peníze Čapímu hnízdu, nebo případy, které do jisté míry překvapivě skončily ve prospěch pana premiéra - korunové dluhopisy, nebo ty, které zažívají hodně kotrmelců - dotace pro Čapí hnízdo). Na místo toho, aby si vláda více posvítila na fungování institucí státu a chránila zájmy lidí (neb ti jejich chyby platí), protestuje proti postoji poslanců EP, který vychází z informací od Komise a vlastních šetření.

Jen shodou okolností média v úterý zveřejnila, že si pan premiér, dle svého majetkového přiznání, opět o trochu finančně pomohl. Loni o více než 100 milionů. Většina peněz šla od firmy skupiny Agrofert, tedy firmy, která v minulých letech prokazuje nebývalou úspěšnost v čerpání EU dotací a o níž vlastně tak trochu je zmíněná rezoluce. Kdyby tato zpráva byla k dispozici před hlasováním rezoluce v EP, bezesporu by ji obohatila o další bod, hodný pozornosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama