Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2020 7:35:00

Martin Půta. Hejtman, který uspěl

Martin Půta. Hejtman, který uspěl

Komentář na facebookovém profilu k tomu, kterak Liberecký kraj zvládl covid-19

Firma Elmarco z Liberce výrazně pomohla tomu, že Liberecký kraj - jako jediný v naší republice - koronavirovou krizi zvládl. Ačkoliv "zvládl" je možná moc slabé slovo. Jde příkladem. Využil potenciálu vědců, které na svém území má, stejně jako šikovných a ochotných podnikatelů. Všichni šli do rizika. Všichni pracovali dnem i nocí.

Výsledkem je, jak možná víte, obrovský úspěch - nanoroušky z Liberce. Český výrobek, který je velmi kvalitní, zachytí mnohem více částic, než ústenky obyčejné. Je to řešení, které od nás budou v zahraničí opisovat. A je to také řešení, které vláda nechce vidět a nechce jej využít.

Není to jen škoda, je to hlavně mrhání talenty, mrhání českými šikovnými ručičkami, ba co víc, je to neuvěřitelně frustrující. Místo toho sem budeme svážet obrovská letadla plná méně kvalitního zboží za příšerné ceny.

Elmarco vyrábí zařízení, které materiál pro výrobu těchto roušek produkují.

Za prohlídku děkuji jak panu Masopustovi, což je jednatel společnosti, tak panu Markovi, řediteli českolipské nemocnice, který spolupráci firem koordinoval. Nesmím a nechci zapomenout na Martina Půtu. Je to hejtman, který obstál.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama