Mgr. Tomáš Petříček, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2020 9:15:00

Bělorusku pomůžeme dalšími deseti miliony

Bělorusku pomůžeme dalšími deseti miliony

Vláda ČR schválila v pondělí 24. srpna 2020 návrh Ministerstva zahraničních věcí ČR na vznik fondu na pomoc Bělorusům, které postihly restrikce tamního režimu. Nad rámec každoroční pomoci půjde letos o dalších 10 milionů korun.

 Prostředky budou použity na humanitární pomoc osobám postiženým v souvislosti s povolebními protesty v Bělorusku a směřovat budou zejména do zdravotní a psychosociální pomoci.

„Byli jsme mezi těmi, kdo iniciovali rychlou mezinárodní reakci. Chceme ale pomoci také prakticky, a to lidem, kteří byli oběťmi násilí, mučení, jejich rodinám, lidem, kteří poukázali na nesrovnalosti ve volebních výsledcích a přišli kvůli tomu o práci. Vzhledem k naší historii před děním v Bělorusku nemůžeme zavírat oči. Bělorusové by měli mít právo si svobodně vybrat svou budoucnost,“ komentoval vládní rozhodnutí šéf české diplomacie Tomáš Petříček.

Finanční pomoc bude dále mimo jiné zaměřena na rehabilitační pobyty, podporu nezávislých médií a neziskových organizací se zaměřením na lidskoprávní otázky a také rozšíření počtu stipendijních pobytů. Pomoc bude směřovat i běloruské menšině v České republice a jejím aktivitám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama