RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2020 8:36:00

ANO, někdo by tu rezignovat měl

ANO, někdo by tu rezignovat měl

Komentář na facebookovém profilu k postupu vlády při řešení nákazy koronavirem

 To, co se podařilo vládnímu týmu odehrát (nejen) v minulém týdnu ohledně reakce naší země na pandemii, je ukázka totální a nebezpečné nekompetence.

Snad nikoho nepřekvapí, že pravda je zřejmě míle daleko od výroků premiéra, i jím stresovaného a ponižovaného ministra.

Vládní chování, které ukazuje směs nekoncepčnosti i nekompetence, spolu s velkou politizací kroků, vede k tomu, že podstatná část populace vládě nevěří. A ačkoliv to fakt nedává smysl, prakticky proti každému opatření protestuje. Když se k tomu přičte ta část, co bezmezně věří premiérovi (máme vše pod kontrolou, vir slábne, vraťme se do normálu), máme založeno na problém.

Navíc, v minulých dnech jsem se dočetl o konečně jednom smysluplném kroku státní správy - dnešní (a možná zdaleka na tak špatná) eRouška bude nahrazena na první pohled docela slibně fungující aplikací. Ovšem tato cesta na zvládání pandemie, která lépe odpovídá 21. století, je podmíněna dvěma věcmi:

  • hodně lidí si ji nainstaluje (k čemuž je potřeba důvěra ve stát, tedy to, co vláda silně oslabila)
  • bude snadné testování (tedy to, co ani po měsících pandemie stát nezajistil)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama